Bioplasmar

"SO ETHIC !", de biologisch afbreekbare en ecologisch verantwoorde pot

SEDE heeft de krachten gebundeld met de startup Bioplasmar, een bedrijf dat biologisch afbreekbare voorwerpen produceert en op de markt brengt voor particulieren, lokale overheden en de landbouwwereld, om SO ETHIC ! te realiseren.

pot de fleur éthique

De "SO ETHIC !"-pot onderscheidt zich van andere bestaande oplossingen in de markt door een controleproces van de biologische afbreekbaarheid, waardoor de pot stabiel blijft in de kwekerij en pas wordt afgebroken eens hij in de grond is geplant, en door de lokale herkomst van de verschillende bestanddelen waaruit de pot bestaat.

Deze pot biedt een waardig alternatief voor het gebruik van plastic, vermindert de zorg voor de planten tijdens de plantfasen en zorgt voor een beter herstel van de geplante planten.

"SO ETHIC !" heeft een productie-eenheid op industriële schaal opgezet in Bonneuil-Matours bij Châtellerault.

logo so ethic

Een perfect voorbeeld van een circulaire economie waarbij geen fossiele grondstoffen worden gebruikt. Het Franse agentschap voor milieu- en energiebeheer (ADEME) en het Franse nationale onderzoeksinstituut voor landbouw, voeding en milieu (INRAE) hebben het project gesteund.

De potten zijn nog niet op de markt in België, maar het is al mogelijk ze te bestellen of meer informatie te krijgen.

Kwekers, tuinders, openbare instellingen, enz.

Neem contact met ons op!