Afvoer- en composteringsoplossingen voor afval

SEDE BENELUX kan afvoer- en composteringsoplossingen aanbieden voor groenafval afkomstig uit de productie door lokale overheden (gemeentes, provincies, enz.), van containerparken en bedrijven uit de tuin- en parksector.
Solutions de compostage des déchets verts

De composteringssites van SEDE BENELUX

De compostering heeft betrekking op een ruim gamma afvalstoffen: snoeiafval, boomstammen, grasmaaisel, omvangrijk afval, fruit en groenten, etc.

SEDE BENELUX exploiteert de composteringssites Hainaut Compost (Ghlin) en Sambre Compost (Farciennes) voor de verwerking van uw groen- en snoeiafval. Indien nodig kunnen wij het afval ook in bulk of met containers afvoeren.

SEDE BENELUX gebruikt een trage verhakselaar en een sterzeef met 3 fracties (0-20, 20-80, >80mm).
Het systeem is aangepast voor het gebruik van de fractie 20-80 mm in industriële verwarmingsinstallaties. Het aanleveringsdebiet van de zeef voor de compost uit groenafval draait rond de 100 à 120 m3/uur, en is vergezeld van een trekker en een operator.

SEDE BENELUX produceert kwalitatieve compost 0-20mm.

Talrijke gemeentes, bedrijven in de park- en tuinsector en intercommunales maken al gebruik van onze concurrentiële en lokale oplossingen.

Compostering of afvoer van uw compost: uw voordelen

Compostering is een natuurlijk recyclageproces dat toestaat de hoeveelheid af te voeren afval te verminderen. Het gebruik van compost verbetert de kwaliteit van de bodem en vormt een voedzame bron voor planten, en zorgt voor een lager gebruik van chemische meststoffen.

SEDE BENELUX beschikt over ervaring in het composteren, maar ook in de landbouwkundige valorisatie van de compost.

Kiezen voor SEDE BENELUX voor uw compost, is kiezen voor de zekerheid van een afvalbeheer dat beantwoordt aan uw verwachtingen, met meerdere ploegen op het terrein en een uitgebreid netwerk om vervolgens de bijproducten af te voeren en te valoriseren.

Vermogen van de verhakselaar voor compostering

Groenafval:
60 à 80 ton/uur

Snoeiafval:
30 à 40 ton/uur

Paletten:
45 à 50 t ton/uur

Zeefoverloop:
30 à 40 ton/uur

Ruwe schors:
60 à 80 ton/uur

Grof brandhout:
20 à 30 ton/uur